Wednesday, March 9, 2011

San Franciscossa

Jo viikko on asuttu San Franciscossa. Kaupunkielämä on ollut niin hektistä, että ei ole blogia ennättänyt päivittää. Toge on kiireisenä kirjoitellut oikeita uutisia ja minä olen epätoivoisesti yrittänyt sopeuttaa Palo Altossa kehittämääni lähiöäidin päivärutiinia tänne kaupunkiympäristöön.

Sininen talo on meidän
Uusi kotimme sijaitsee Dubocen kolmiossa (Duboce Triangle). Vuokraisäntämme ovat vanha pariskunta, jotka ovat alunperin kotoisin New Yorkista, mutta asuneet San Franciscossa 80-luvulta asti. Talo on kolmikerroksinen ja meidän pieni 2h+k+parveke on talon ylimmässä kerroksessa.

Palo Altossa asuessa pikku-T tottui nukkumaan kahdet kahden tunnin päiväunensa ulkona. Nykyisessä asunnossa rattaita ei saa parkkeerattua takapihalle eikä niitä pysty raahamaan parvekkeelle. Pari kertaa on päiväunia otettu hirveän taistelun kanssa sisällä, mutta useimmiten on alistuttava ja työnnettävä pikkumiestä rattaissa ulkona. Onneksi sain vuokraisänniltä lainaksi San Franciscon pyöräilykartan, jonka avulla voi suunnitella reiteistä mahdollisimman vähämäkisiä.

Päiväunikävelyillä on tutustuttu tietysti lähiympäristön ruokakauppoihin. Täälläkin pienen matkan päässä Market Streetillä on Safeway, joka tosin on noin kolme kertaa isompi kuin Palo Altossa. Safewayta paremmin luomu- ja lähiruokatarpeet täyttävä Rainbow Groceries sijaitsee noin puolen tunnin kävelymatkan päässä Missionin kaupunginosassa. Rainbow Groceriesista saa oikeastaan kaikkea muuta paitsi liha- ja kalatuotteita. Se on myös ainoa kauppa, johon olen täällä ollessani eksynyt missä asiakas joutuu itse pakkaamaan ostoksensa kassiin. Lähimmät Whole Foods Marketit löytyvät Noe Valleysta ja Haightista. Lisäksi alueella on tietysti lukuisia pieniä ruokakauppoja. Vuokraisäntämme on luvannut kertoa missä löytyy alueen parhaat kaupat, joten kiinnostavista ruokakaupoista ehkä lisää myöhemmin.

Hieno punainen moottoripyörä Missionissa

1 comment:

  1. Tuo alla oleva läikkä ei varmastikaan ole öljyä. Ainakaan noin hieno italialainen tuskin vuotaa.

    ReplyDelete