Monday, January 31, 2011

Lastentarvikkeita hankkimassa

Matkatavarakiintiöt lennolle olivat 20 kg per nenä ja pikku-T sai ottaa mukaan vain 10 kg tavaraa. Lähtöaamuna huomasimme, että huolettoman optimistisesti laukkuihin kasatut tavarat ylittivät reippaasti sallitun painon ja iso osa tavarasta jäi Mummon varastoon. Osan tarpeellisista hankinnoista (kuten rattaat, matkasängyn ja ammeen pikku-T:lle) olimme myös etukäteen päättäneet ostaa vasta paikanpäällä. Siispä suuntasimme heti perille päästyämme kaupoille lastentarvikkeita ostamaan.

Olin ennen matkaa käyttänyt ajan hyödyllisesti ja kuluttanut tuntikausia vertaillen erilaisia rattaita netissä. Pitkällisen jahkailun lopputuloksena olin päättänyt että pikku-T:n pitää saada Babyjoggerin City Elite -malliset kolmipyöräiset rattaat. Ainoa haaste oli enää löytää kauppa, josta rattaita saisi ostaa. Amerikkalaiset tuntuvat suosivan netistä ostamista. Rattaat löytyivät useasta nettikaupasta, mutta livenä löysimme rattaat ainoastaan San Josen suunnalta Buy Buy Baby -nimisestä liikkeestä. Mukaan tarttui myös Mommyhook, joka tosin on vielä testaamatta.

Pikku-T, aurinkolasit ja uudet rattaat


Ammeen ja matkasängyn hankinta osoittautui yllättävän hankalaksi. Nähtävästi amerikkalaisissa kodeissa on kaikissa isot ammeet ja ainakaan lastentarvikeliikkeissä ei kunnollisia lastenammeita löytynyt. Matkasängyt olivat jotenkin tosi "amerikkalaisia" kuten oheinen Gracon Travel lite. Näissä hankinnoissa pitänee siirtyä nettishoppaajaksi ja tilata pohjoiseurooppalaiseen makuun sopivampia tuotteita suoraan kotiovelle.

Onneksi Palo Altosta löytyi myös tuttua ruotsalaista laatua. Pistäydyimme paikallisessa Ikeassa ostamassa pikku-T:lle Antilop -syöttötuolin. Paikallinen Ikea-aamiainen sisälsi tietysti munia ja pekonia, mutta muuten oli tunnelma "just like home". Aseet tosin jouduimme jättämään kaupan ulkopuolelle...

No comments:

Post a Comment