Wednesday, April 6, 2011

East coast osa 1: Obamaa etsimässä

Lähdimme viikoksi haistelemaan uusia tuulia itärannikolle Washingtoniin ja New Yorkiin. Togella on reissussa virallistakin ohjelmaa, mutta minä ja pikku-T ollaan ihan vaan turisteina matkassa. 

Obaman koti.

Washington yllätti säiden puolesta. Ensimmäinen päivä oli hurja helle (84 fahrenheitia) ja onnistuin kunnon turistin tavoin polttamaan käteni auringossa. Seuraavana yönä iski suuri myrsky ja toinen päivä vietettiin noin 50:ssä fahrenheitissa ja tuulessa ja sateessa. Perusnähtävyydet tuli onneksi nähtyä jo maanantain helteissä. Vain Lincolnia kävimme tervehtimässä myrskypäivänä. 

Suurin osa perusnähtävyyksistä sijaitsee National Mallin alueella. Rakennukset ja muistomerkit on mahtipontisia. Toge oli sitä mieltä että niistä tulee mieleen jokin muu hallintomuoto kuin demokratia. Valkoista taloakin kävimme väijymässä edestä ja takaa, mutta emme nähneet Obamaa. Olisi kiva parannus jos Obama kävisi kerran viikossa vilkuttamassa kansalaisille ja turisteilla valkoisen talon parvekkeelta niin ei kuluisi turhaa aikaa aidan takana väijymiseen.

Rakkautta ja kirsikankukkia.
Matkamme sattui juuri kirsikan kukintoaikaan ja Cherry Blossom festival oli meneillään. Kukinto oli saavuttanut huippunsa hieman ennen meidän vierailua, mutta puut olivat yhä upeita. 

Cherry Blossom festival ja lukemattomat amerikkalaisturistit liemevät syitä siihen, miksi halpaa hotellia oli Washingtonista mahdoton löytää. 

Viimeisenä kolmantena päivänä kävimme pikku-T:n kanssa vielä pikaisella kieroksella Georgetownissa. Georgetownissa oli idyllisiä pikkutaloja ja M-kadulla paljon kauppoja. Alue oli selkeästi paljon turistiystävällisempi kun Washingtonin keskusta.

Seuraavana etappina New York!

No comments:

Post a Comment