Wednesday, April 20, 2011

East Coast osa 2: Empire state of mind

Itärannikkokiertueemme vei meidät Washington DC:stä New Yorkiin. Pääkaupungista jäi mieleen lähinnä monumentit, museot ja hyvin rauhallinen yöelämä. 

New York oli toista maata. Ainakaan Midtown ei tunnu nukkuvan koskaan. Hotellihuoneemme oli neljännessä kerroksessa, ikkunat kadulle päin ja paloasema sijaitsi muutaman talon päässä. Piipaa-autotkaan eivät nukkuneet; hälytysajoja oli useamman kerran yössä. 

Hotelli oli nimeltään Affinia Manhattan. Ikkunasta näkyi Madison Square Garden ja Penn Stationille käveli hetkessä. Parasta hotellissa oli pieni keittiöntapainen. Pikku-T:n kanssa matkustaessa mikroa ja tiskausmahdollisuutta arvostaa. 

Washington DC - NYC -välin kuljimme bussilla, tarkemmin sanottuna Megabussilla . Liput matkalle maksavat halvimmillaan dollarin, ja meidänkin suhteellisen lähellä lähtöpäivää ostetut liput olivat kympin. Ei paha hinta 4,5 tunnin bussimatkasta. Bussissa oli lisäksi ilmainen wlan-yhteys. 

Tosin hidastahan matkanteko on. Amtrakin junalla olisi päässyt noin kahteen ja puoleen tuntiin. Parin tunnin nipistys matka-ajasta olisi pompsauttanut hinnan 17-kertaiseksi.

New Yorkissa, tai siis Manhattanissa on hassua se, ettei se tunnu juurikaan muuttuvan. Kävimme Jassun kanssa kaupungissa viimeksi vuonna 2005 eikä kaupunki hirveän erilaiselta vaikuttanut. Edes Freedom Tower ei ollut hirveästi edistynyt viime näkemältä. Kaupunki on valmis, ja on ollut sitä jo kauan.

Juttelin asiasta vuokraisäntämme kanssa myös San Franciscoon palattuamme. He ovat entisiä newyorkilaisia, jotka ovat asuneet vuosia muualla. He olivat ehdottomasti samaa mieltä. Vaikka Manhattanilta olisi poissa vuosia, palatessa kaikki on ennallaan.

Tämänkertaisessa New York -reissussa ei onneksi tarvinnut juosta perusnähtävyyksien perässä. Ne oli hoidettu jo edellisellä käyntikerralla.

 Siispä aikaa riitti kuljeksia kiireettömästi mukavammissa kaupunginosissa. Ehkä hotellin sijainti Midtownissa oli pieni miinus. Vaikka Midtownista pääseekin nopeasti kaikkialle, ei alueella varsinaisesti ole mitään kiinnostavaa.

Vuokraisäntämme kehoitti tekemään New York -päiville tavoitteita, "ettemme vain päädy harhailemaan edestakaisin". Tätä yritimme noudattaa ja päädyimme harhailemaan edestakaisin vain osan ajasta. Eli ihan hyvä neuvo.

No comments:

Post a Comment