Friday, May 6, 2011

Downhilliä kaupungissa

Hanaa vaan! Kyllä ne autot väistää.
Vappupäivänä kotimme edessä huomiota herätti aluksi suuri joukko mäkeä ylös polkevia reippaita nuoria miehiä. Valtaosa työvälineistä oli fiksejä ja kevyitä maantiepyöriä. Ja asusteina kaikilla kunnon fillaritrikoot.

Hipstereistä ei ollut kyse, sillä mäki taloltamme ylöspäin ei taitu pelkän ironian voimalla. Jyrkkyyttä on melkoisesti ja ylämäkeä jatkuu pitkälle kaupungin ylle Twin Peaksin huipulle.  Kotvasen kuluttua ensimmäisiä pyöräilijöitä alkoi tulla myös alaspäin. Pyöräilijöillä oli jopa numerot, joten jonkinlaisesta tapahtumasta oli kyse.


Rauhallisen alun jälkeen katu tuntui olevan täynnä enemmän ja vähemmän holtittomasti mäkeä alas tulevia pyöräilijöitä. Yritin kuvailla parhaani mukaan, mutta risteyksissä oli liikaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pahaa-aavistamattomat autoilijat eivät osanneet odottaa mäkeä alas pysähtymismerkkien ohi kiitäviä spandex-sankareita. Muutaman todella läheltä piti -tilanteen jälkeen päätimme lähteä eteenpäin ettei tarvitsisi katsoa väistämättömältä näyttävää kolaria.

Ilmeisesti niitä ei kuitenkaan tullut. Kadullemme aukesi aikaisemmin viikolla uusi pyöräilykauppa, jonka sponsoroima tapahtuma oli. Kävimme ihmettelemässä menoa liikkeen edessä. Paikalle oli juuri tulossa poliisi, ja kaupan omistaja kehotti ihmisiä piilottamaan numerolappunsa.

Ideana oli ajaa pyörällä noin 14. kadun ja Marketin kulmasta ylös Twin Peaksille ja takaisin. Bongasin MissionMission-blogista videon, jossa näkyy koko reitti.


Videossa näkee hyvin, miten mainiot vuoristotreenimahdollisuudet lähtevät suoraan kaupungin keskeltä. Ja kuinka alamäessä ei turhia jarrutella. Adrenaliinikiksit ovat varmasti melkoiset.

2 comments:

  1. Aikamoinen pätkä! Kauanko sulla menee tuon kipuamiseen?

    ReplyDelete
  2. Fiksin välityksillä tulee itku jo paljon ennen huippua. Katsotaan myöhemmin kesällä jos pääsis taluttamatta ylös.

    ReplyDelete