Tuesday, May 3, 2011

Puoliväliahdistus

Kalifornian matkamme on nyt puolivälissä. Olen huomannut että itselleni yleensä loman tai matkan puolivälissä iskee pieni ahdistus siitä että kohta loma on ohi. Ahdistus ei näköjään riipu loman tai matkan kestosta, sillä sama ahdistus iski myös tällä kertaa. Voi ei, enää kolme kuukauttaa reissua jäljellä! Niin paljon on vielä nähtävää.

Päiväunilla Duboce-puistossa
Itärannikon matkan jälkeen en ole oikein jaksanut kierrellä kaupunkia. Viikko meni flunssassa ja muutenkin olo on ollut jotenkin nuutunut. Päivät on lähinnä mennyt pikku-T:n aamupäivätorkkujen ajan läheisessä Duboce-puistossa lukien ja netissä surffaten ja muuten lähinnä kotosalla.

Puoliväliahdistuksen myötä pääsin uudelleen turistimoodiin ja päätin toteuttaa vihdoin yhden suunnitelmissa olleen porraskävelyn. Vuokraisänniltä on lainassa kirja Stairway Walks in San Francisco. Kirjassa on 27 (uudemmassa versiossa Amazonin mukaan näköjään 29) erilaista porraskävelyä eri puolilla San Franciscoa.

Ensimmäiseksi valitsin kävelyn numero 11, joka kiertää Golden Gate Heightsin ympäri. Laitoin pikku-T:n reppuun ja hyppäsin N-ratikkaan, jolla pääsi Sunset-kaupunginosaan josta kävely lähti. Pari tuntia kipitin portaita ja mäkiä ylös ja alas kymmenen kilon lisäpaino selässä. Reitti huipentui Grand View Parkin huipulle, joka oli kyllä nimensä mukainen. Puistosta oli hienot näkymät länteen Ocean beachille, pohjoiseen Golden Gate parkiin ja koillisessa näkyivät kaupungin pilvenpiirtäjät. Mikä parasta, paikalla oli meidän lisäksi vain kaksi muuta ihmistä.

Maisema Grand View Parkista

No comments:

Post a Comment