Wednesday, May 18, 2011

Yllättävä vapaapäivä

Meillä oli viime viikolla vieras Suomesta. Toge päätti viedä vieraan päiväretkelle Santa Cruziin torstaina. Itse olin varannut kyseiselle päivälle hieronta-ajan, joten pikku-T lähti retkelle mukaan ja minä sain yllättävän vapaapäivän.


En ole täällä reissussa onnistunut oikein löytämään itselleni uusia vaatteita. En tiedä miksi. Luulin että Amerikassa shoppailu olisi helppoa. Useamman kerran olen päättäväisenä lähtenyt shoppailureissulle, kierrellyt kauppoja ja tavarataloja, tuskaillut pukukopissa ja aina päätynyt lopulta lasten osastolle ostamaan vaatteita pikku-T:lle. Suomesta mukana tuodut Boobin imetyspaidat alkavat olla jo aika kuluneita ja vuokraisäntämmekin on viimeaikoina oma-aloitteisesti alkanut tuomaan minulle naistenvaatteiden postimyyntikuvastoja.

Päätinkin aloittaa vapaapäivän suuntaamalla Noe Valleyhyn Ambiance-naistenvaatekauppaan (jota vuokraisäntämme myös suositteli). Voimia shoppailukoitokselle hain Noe Valley Bakeryn ihanista vadelma- ja suklaakroisanteista (leipomosta saa myös tosi hyvää tuplarusinaleipää, suosittelen). Kroisantin voimalla onnistuin ostamaan itselleni jopa kaksi paitaa ja yhdet housut! Shoppailukirous on nyt murrettu. Kaupassa oli amerikkalaisen ystävällinen palvelu. Täällä on yleisesti tapana että heti kun on saanut kainaloonsa napattua jonkun vaatteen, jota aikoo sovittaa, pyrähtää paikalle myyjä, joka tarjoutuu viemään vaatteen jo valmiiksi sovituskoppiin. Lisäksi myyjä toi oma-aloitteisesti koppiin muita vaatteita, joista saattaisin tykätä.

Lounasnäkymät Ferry Buildingilta
Vaateostoksilta suuntasin kohti meren rantaa ja Ferry Buildingia, jossa nautin pikaisen sushilounaan. Toiveissa oli päästä vielä fiilistelemään johonkin ihanaan kirjakauppaan. Monet kirjakaupat on viime aikoina sulkeneen liikkeensä San Franciscossa. Esimerkiksi Borders meni aiemmin tänä vuonna konkurssiin. Lieneekö osasyy kirjakauppojen ahdinkoon lisääntyneessä nettishoppailussa (tunnen pienen piston sydämessäni). Richmondista löysin kuitenkin sympaattisen Green Apple Bookstoren, jossa myydään sekä uusia että käytettyjä kirjoja. Pari kirjaa tarttui mukaan (vaikka olenkin kieltänyt Togea ostamasta enempää kirjoja, koska niiden kotiin raahaaminen on työlästä…). Suuntasin Richmondista vielä Golden Gate parkiin, mutta en ehtinyt jäädä tällä kertaa puistoon lukemaan, kun piti ehtiä Castroon hierontaan. Ehdin kuitenkin kivuta Strawberry Hillin huipulle, josta oli hienot näkymät puiston yli kaupunkiin.

Green Apple Books
Kaiken kaikkiaan päivä oli tosi onnistunut vaikka tulikin ehkä kahmittua liikaa etappeja eri puolilta kaupunkia ja loppupäivä meni vähän juoksemiseksi. Onneksi päivä huipentui ihanaan, rentouttavaan hierontaan.

No comments:

Post a Comment