Monday, February 7, 2011

Toinen viikko takana

Kotitaloyhtiömme Palo Altossa
Viikonloppuna muutettiin oikeeseen "kotiin". Oli uskomattoman ihanaa päästä pois motellista. Viime viikolla alkoi myös arki siinä mielessä että Toge meni kouluun tekemään aikuisten juttuja ja tapaamaan mielenkiintoisia ihmisiä ja me jäätiin pikku-T:n kanssa kahden. Päivät meni aika paljolti haahuilessa autolla ostarilta toiselle. Periaatteessa olen jo vuosia sitten huomannut sen, että matkalla shoppaillessa kannattaa ostaa löytämänsä tavarat heti eikä ajatella, että mietin vielä ja tulen sitten myöhemmin takaisin. "Ehtiihän tässä vielä". Käytännössä osta heti -periaatteen toteuttaminen ei vielä aina onnistu ja mm. tästä syystä suhasimme monena päivänä samoissa kaupoissa samoja tavaroita katsellen. Ärsyttävää ajanhukkaa... Yritimme käydä hankkimassa paikallista sosiaaliturvatunnusta, mutta koska olemme pikku-T:n kanssa täällä Togen siivellä emme ole sellaiseen oikeutettuja.

Tutustuimme myös Stanfordin kampusalueeseen sekä itsenäisesti että opiskelijan vetämällä kampuskierroksella. Ohjattu kampuskierros oli todella tehokas. Hirveän pirteä ja reipas opiskelijaoppaamme käveli koko kierroksen sujuvasti takaperin ja kertoi samalla tarinoita Stanfordin historiasta sekä opiskelusta Stanfordissa. Koulussa kuulemma kannustetaan opiskelijoita "haahuilemaan" kaksi ensimmäistä vuotta eli kokeilemaan kursseja kaikista eri kouluista ja vasta tämän jälkeen pakotetaan valitsemaan oma pääaine.

Osa Stanfordin kampusta
Eilen palautimme vuokra-automme ja kokeilemme onnistuuko Amerikan esikaupunkialueella autoton elämä. Asunnon vuokraan kuuluu polkupyörä, jolla Toge pääsee koululle ja takaisin. Me pikku-T:n kanssa toistaiseksi kävellään. Tänään olisi tarkoitus avata grillauskausi ja testata vuokraemännän Weber ja tehdä muutama California Burger with Guacamole Mayonnaise

No comments:

Post a Comment