Friday, February 25, 2011

Turistina Chinatownissa ja Union Squarella

Chinatown, San Francisco
Togella oli keskiviikkona tapaaminen San Franciscossa ja lähdimme pikku-T:n kanssa mukaan kaupungille turisteina Lonely planet taskussa. Autolla matkaan meni vain vajaa tunti (lauantaina saimme julkisilla kulumaan matkaan aikaa jopa 3 tuntia...). Auto jätettiin parkkiin Telegraph hillille ja siitä jatkoimme pikku-T:n kanssa Chinatowniin turistikierrokselle. San Franciscon Chinatown on muuten isoin Chinatown Aasian ulkopuolella ja myöskin Amerikan vanhin. Chinatownin maasto oli melko mäkistä ja kadut ahtaita ja rattaiden kanssa kulkeminen ei ollut kamalan sujuvaa. Rattaita ei muutenkaan tässä osassa kaupunkia paljon näkynyt (varsinkaan kolmipyöräisiä lähiöjuoksuvaunuja). Onneksi meillä on reissussa mukana myös Manduca-kantoreppu, joka voi osoittautua kätevämmäksi kapeilla kaduilla ja jyrkissä mäissä.

Chinatownista suuntasimme Union Squarelle, jossa sijaitsee keskustan isot tavaratalot ja paljon turisteja. Meidän päämääränä Union Squarella oli Macy's -tavaratalon wc-tilat. Kävimme myös katsastamassa Bordersin konkurssimyynnin matkaoppaiden toivossa, mutta kaikki hyvät oppaat oli jo viety. Hyllyyn jääneestä San Francisco with Kids -oppaasta etsin lähistöltä lapsiystävällisen lounaspaikan ja päädyimme italialaiseen Puccini & Pinetti -ravintolaan. Ravintola oli melko hintava (pasta-annokset yli 20 dollaria), mutta tarjosi "Working lunch" kolmen ruokalajin lounaan 18 dollarilla. Annokset oli amerikkalaisittain pieniä eli eurooppalaisittain sopivia. Ruoka ja palvelu oli ihan ok.

Montgomery street, San Francisco
Olen muutaman kerran käynyt pikku-T:n kanssa kahdestaan ravintolassa ja pikku-T yleensä aina on käyttäytynyt hyvin ja jaksanut kärsivällisesti istua ja syödä saman ajan kuin aikuisetkin (eli minä). Oma olo on kuitenkin aina vähän jännittynyt eikä omaan syömiseen pysty keskittymään täysin rennosti. Tällä kertaa pikku-T ei jaksanutkaan istua syöttötuolissa kuin alkupalojen ajan ja sen jälkeen piti päästä äidin syliin. Luulen että orastavalla flunssalla oli jotain tekemistä asian kanssa.

Matka takaisin autolle poltti kyllä tehokkaasti jälkiruoaksi nautitun tiramisukakun kalorit. Mäet on paikoitellen järkyttävän jyrkkiä (vaikka oheisessa kuvassa näyttääkin melko loivalta). Rattaiden työntäminen varsinkin alamäkeen on välillä melko pelottavaa. Onneksi rattaissa on karkuremmi vakiovarusteena.

No comments:

Post a Comment