Tuesday, February 15, 2011

Luomua vai hormonilihaa

Täällä ruokaa markkinoidaan pelolla. Kaikillehan on tietysti selvää, että kaikki amerikkalainen perusruoka on täynnä myrkyllisiä kemikaaleja, hormoneja, geenimanipulointia, rasvaa ja sokeria. Ruokapakkauksiin on siis tapana laittaa mainoslauseena lista kaikesta mitä ne ei sisällä. Tätähän on nähty myös Suomessa kun leikkeleitä yms. muita valmisruokia on ryhdytty mainostamaan "Ei sisällä natriumglutamaattia" -lauseella. (Itse en ole täysin varma miksi minun pitää välttää natriumglutamaattia, mutta tietysti ostan vain niitä leikkeleitä, joissa sitä ei ole...).

Kaikkea mahdollista saa myös luomuna, jos vaan on valmis maksamaan lisää. Väsynyt pienen lapsen äiti on tietysti otollista riistaa kalliille luomutuotteille. Hädissäni olen ostanut kaiken mahdollisen luomuna ettei vaan pikku-T altistu millekkään vaarallisille kemikaaleille. Tällä strategialla on helposti saanut yhden päivän ateriaan kulumaan ruokakaupassa 30-50 dollaria. Toge on sitä mieltä että ruokakauppastrategiani kaipaa vielä vähän hiomista. Tai ehkä sen lottovoiton...

Haksahdin amerikkalaiseen markkinointiin eräs päivä Whole Foodsissa etsiessäni väsyneenä pikku-T:lle jotain suolatonta ja maidotonta naposteltavaa. Vauvanruokahyllyssä oli "hampaantekokeksejä", jotka tarttui mukaan. Ei suolaa, ei maitotuotteita, 100% natural. Nämä on varmaan hyviä. Vasta kotona katsoin tarkemmin pakkauselostetta: vehnäjauhoja ja sokeria. Jep, jep. Tietysti pakkauksessa olevan sokerihumalaisen vauvan kuvan olisi pitänyt soittaa jotain hälytyskelloja...

3 comments:

  1. Hormonilihasta selvisi vähän lisää. FDA on määrännyt, että possu ja siipikarja pitää kasvattaa ilman hormoneja. Nauta on oma juttunsa.

    ReplyDelete
  2. Etsikää Trader Joe's. Hyvän ja usein luomu-/lähiruoan lisäksi hyviä juustoja ja paljon hyviä viinejä.

    http://www.traderjoes.com/

    ReplyDelete
  3. Kiitti vinkistä! Trader Joessa on käväisty pari kertaa, mutta viinit ja juustot on vielä katsastamatta. Vauvanruokia sieltä ei taida saada. Nyt on taas helpompaa päästä kauppaan kun on auto vähän aikaa käytössä.

    ReplyDelete